2de kleuterklas B

Welkom in K2B

Hallo, ik ben juf Liesbet van de 2de kleuterklas.

De klaspoppen, Nellie en Cezar spelen dit jaar ook mee in ons klasje.

 

Hier alvast leuke weetjes omtrent de klas en afspraakjes: 

-          Wat voor mij het belangrijkste is, is dat mijn kleuters graag naar mijn klasje komen. Dat ze met plezier door de schoolpoort stappen en vooral, ze moeten het fijn vinden op onze school!

-          Jullie hebben gekozen voor een katholieke school. Daarom zoeken we als kleuter-juffen steeds leuke manieren en opdrachtjes om jullie kleuter goede waarden bij te leren. Dit kan in de klas gebeuren, maar ook met de hele basisschool.

-          Elke dag mag er in ons klasje een andere kleuter de juf helpen. Hij/zij is dan die dag onze ‘superhelper.’ Dit houdt in: het licht aan/uit doen, vooraan staan in rij, op de regenboogstoel zitten naast de juf, het kaarsje uitblazen, helpen met de kalenders, …

-          In een 2de kleuterklas proberen we de kleuters zelfstandig te maken. Jullie kunnen hierbij helpen! Laat jullie kleuters maar zelf hun jasje aan doen. Sommigen kunnen zelfs hun jasje dichtdoen! Flink zo! Boekentas helpen klaarmaken, alles erin steken maar s’avonds thuis ook weer alles eruit halen. Moedig je kleuter aan! Hierdoor krijgen ze ook zelfvertrouwen.

-          Elke woensdag is het fruitdag!!! Op deze dag worden er GEEN koekjes of boter-hammen meegebracht naar school. Gelieve jullie kleuter ook steeds een stukje fruit/groentjes mee te geven wat hij/zij graag lust.

-          Verjaardag vieren in de klas: wanneer er iemand jarig is, mag deze kleuter iets meebrengen om in de klas samen van te smullen. GEEN SNOEP!

De jarige kleuter mag de hele dag op de verjaardagsstoel zitten, hij/zij krijgt een mooie kroon en elke kleuter maakt een mooie tekening die we dan samen bundelen tot een mooi boekje. Er worden liedjes gezongen en de jarige kleuter mag de kaarsjes uitblazen op onze verjaardagstaart. En tot slot, mag de klaspop Nellie of Cezar mee naar huis om te logeren! Een heus feest dus!!!

-          Samen met jullie kleuter gaan we heel wat ontdekken, leren en plezier maken in onze klas dit jaar!

Ik kijk er alvast naar uit! Ook naar een goede samenwerking met jullie!!!       

 

Nellie & Cezar zijn jarig! | UiT in Zuidwest

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden en statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren.