Overgang KO-LO en LO-SO

Overgang 3de kleuterklas --> 1ste Lj

Naar het eerste leerjaar overstappen is voor een kind een belangrijke schakel in het leerproces. Toch proberen wij, als school, deze overgang zo goed mogelijk voor te bereiden. Naast de afstemming van de pedagogische inhoud, organiseren de juffen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar een aantal activiteiten om de stap te vergemakkelijken. 

Een overzichtje van de activiteiten:

Januari: De leerlingen wisselen een namiddag van klas. De leerlingen van de derde kleuterklas gaan in het eerste leerjaar luisteren naar een verhaal en de kinderen van het eerste leerjaar gaan maar al te graag nog eens naar hun klasje van vorig jaar om nog eens in de hoeken te kunnen 'spelen'.

Maart: Er vindt opnieuw een wissel plaats, maar deze keer gaan de kinderen een knustelactiviteit doen.

Mei: Wanneer de leerlingen van het eerste leerjaar gaan oefenen in de kerk voor hun communie, gaan de kinderen van de derde kleuterklas eens neuzen in het eerste leerjaar om zo eens goed te kijken wat er daar allemaal nieuw en anders zal zijn.

Juni: De kinderen van het eerste leerjaar lezen in groepjes voor aan de kinderen van de derde kleuterklas. Zo zien de kinderen van de derde kleuterklas hoe goed ze na een jaartje kunnen lezen.

Einde schooljaar; De kinderen van de derde kleuterklas schuiven een laatste keer door naar het eerste leerjaar om al eens een klein lesje te krijgen.

Nu zijn we klaar voor het eerste leerjaar!

Overgang zesde leerjaar --> eerste middelbaar

Naast de overstap naar het eerste leerjaar, kan je wel stellen dat de stap naar het middelbaar ook een zeer belangrijke stap is. Ook daarin proberen we onze kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden. Dit doen we onder meer a.d.h.v.:

  • Thema 'op stap' tijdens de lessen: Een boekje, samengesteld door het CLB, waarin de leerlingen vertrekken vanuit de zoektocht van hun eigen interesses, om uiteindelijk zich te verdiepen in het aanbod van het secundair onderwijs.

  • Bezoek aan middelbare scholen, om kennis te maken met de scholen en hun structuren.

  • Infomoment van het CLB voor ouders.

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden en statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren.